Opleidingen, trainingen en cursussen

Vakmasters is gevestigd in het pand van Bouw- en Inframensen te Oss. Dit maakt dat Vakmasters als onderdeel van het geheel de afgelopen jaren een nauwe samenwerking heeft ontwikkeld met deze opleidingsinstituten. Over en weer ondersteunen wij elkaar op het gebied van het uitplaatsen van afgestudeerde leerlingen, het vormen en uitplaatsen van koppels leerling en leermeester en de invulling van SROI-plaatsingen.

Daarnaast werkt Vakmasters ook samen met de Bouwmensen advies en training, tevens gevestigd in hetzelfde pand. Bouwmensen advies en training zet zich in voor het bij- na- en omscholen van vaklieden in de bouw. Denk hierbij onder andere aan leermeestercursussen, VCA, rijbewijs E achter B en de vakopleiding aannemer Bouw.

Het mag duidelijk zijn dat door deze samenwerkingsverbanden de lijnen over en weer erg kort zijn, waardoor er gemakkelijk kan worden ingespeeld op de individuele behoefte van een kandidaat of medewerker.

Vakmasters kan zich hierdoor positioneren als one-stop-shop in de flexibele personele dienstverlening.

Bouwmensen Oss

Opleidingsbedrijf Bouwmensen Oss, voorheen ReVaBo, leidt samen met ROC de Leijgraaf leerlingen op tot timmerman of metselaar. Dit doen ze in zowel de BOL- als in de BBL-variant. De toekomstige vakmannen doen tijdens deze opleiding zoveel mogelijk praktijkervaring op bij aangesloten regionale bouwbedrijven. Praktijkgericht leren is hierbij het doel. Naast de vestiging in Oss is er tevens een vestiging in Veghel gesitueerd.

Bekijk website

Bouwmensen Nijmegen

Opleidingsbedrijf Bouwmensen Nijmegen, voorheen opleidingsbedrijf BORN biedt de opleiding timmeren aan in BOL en BBL vorm. Bouwmensen Nijmegen werkt tevens samen in het onderwijsconcept “de Technische”, opgericht door het regionale bedrijfsleven in de branches: bouw, elektro, installatie en schilders en het opleidingspakket vanuit ROC Nijmegen. Dit is een techniek brede bedrijfsschool waarbij de vier eerder genoemde technische disciplines worden behandeld voor de toekomstige vakman.

Bekijk website

Inframensen Oss

Inframensen Oss, voorheen Stivako, zorgt samen met ROC Koning Willem 1 college voor de instroom van toekomstige vakmensen in de infrasector. De leerlingen kunnen kiezen uit verscheidene opleidingen in de infrabranche tot en met niveau 3. Naast infraopleidingen voor jongeren biedt Inframensen ook bijscholingscursussen aan voor vaklieden, advies en training voor bedrijven en de inzet van flexwerkers via Vakmasters.

Bekijk website

Bouwcirkel

Bouwcirkel Oss-Nijmegen organiseert bij- en nascholingscursussen voor bouwplaats en UTA-medewerkers. Naast vaktechnische cursussen, waaronder duurzaam bouwen, wordt er ook geschoold op het gebied van arbo en veiligheid, transportmiddelen, organisatie & planning en automatisering. Daarnaast worden er regelmatig leermeesterscursussen gegeven.

Bekijk website